SUPERFOODS – trendy w dietetyce

17 i 18 marca 2017 r. odbyła się VII Ogólnopolska Konferencja Dietetyki – Congressus Dietetica, w której miałam okazję uczestniczyć. Organizatorem konferencji było Polskie Stowarzyszenie Dietetyków, Fundacja dla Uniwersytetu Medycznego w Łodzi i Wydział Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Medycznego. Tematem przewodnim konferencji było żywienie w chorobach neurologicznych oraz wykorzystanie produktów typu „superfoods” w dietach.

Superfoods to żywność charakteryzująca się wyjątkowo korzystnym wpływem na zdrowie człowieka np. len, nasiona chia, czarnuszka, awokado, kurkuma (szafran indyjski), spirulina, zielona i biała herbata, a także i wiele innych produktów. Wszystkie te produkty możecie znaleźć w dietach, które dla Was przygotowuję.

Uczestnictwo w warsztatach i konferencjach umożliwia pogłębianie wiedzy i bycie na bieżąco z najnowszymi trendami w dietetyce.

Zapraszam serdecznie,
Marzena Grobelna-Stopczyńska

, , , ,

Komentowanie zakończone.